Så blir du av med mossa i gräsmattan

Mossa stortrivs i fuktig och/eller näringsfattig jord och eftersom den börjar växa tidigare på våren än de flesta grässorter ser man den oftast just tidigt på våren innan gräset kommit igång ordentligt. Den trivs också i skuggiga lägen där soldyrkande grässorter inte går så bra. Tänk dock på att inte använda en mossrivare. En mossrivare finfördelar sporerna och skickar iväg dem till andra delar av gräsmattan. Det är mycket bättre att försöka bli av med mossan på ett icke-mekaniskt sätt.

I min guide går jag igenom varför mossan finns och hur du kan bli av med den.

2 reaktioner till “Så blir du av med mossa i gräsmattan

 1. Hej Robin! Vad lustigt att jag skulle hitta din youtube kanal, hade ingen aning om att du är proffs på gräsmattor. Jättebra kanal! Du kanske kan hjälpa mig? Jag har 800 kvm brännässlor. Kan man köra vertikalskärare för att få upp rötterna? Mullvadar (många), har du ett tips om hur man får bort dem? Mvh Fredrik lindell fd Caperio

  1. Hej Fredrik! Kul att du hittat hit och till min kanal! 🙂
   ”Ogräs” är generellt tecken på brister i jorden som naturen försöker lösa på egen hand. Det jag skulle göra i ditt fall är nog stödså, dressa med bra jord och klippa flera gånger i veckan. På så sätt konkurrerar du ut nässlorna med gräs. Till slut kommer de ge sig.
   Lycka till och hör av dig på mail om du behöver mer hjälp.

   /Robin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.